L’aula “Per un sistema de finances ètiques, solidàries i alternatives” dins el Forum Social Català va posar sobre la taula el gran repte que suposa la banca ètica, cooperativa i solidària per consolidar una societat més justa. Els crèdits a “persones fràgils” que no tenen accés a la banca tradicional és la base d’aquesta “intermediació financera al servei de la justícia”. Això suposa donar suport a projectes socials, medioambientals, culturals i humanitaris alhora que ofereix a l’estalviador la possibilitat d’una inversió responsable.
Un dels principis del projecte és inserir-se sobre el sistema de garantia de l’Estat i establir el sistema d’interessos mitjançant assemblea i no en base a incomprensibles Euribors. Entre els seus objectius està el de créixer en red allà on ho demani la societat civil per poder ser una veritable alternativa del sistema neoliberal i arribar a la creació d’una banca ètica mundial. A Europa ja han tingut lloc diverses aproximacions dins de la banca ètica.
Entre aquestes entitats d’economia social, el COOP57 que des de fa 2 mesos ja té els estatuts i opera només a diferents autonomies del nostre país, i el Projecte Fiare, nascut a Euskadi i que desde el
Aquests bancs “per a la ciutadania” són una autèntica esperança també per a les dones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada