dilluns, 26 de gener del 2009

Noves amistats de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Per Tona Gusi
B. do P. 26.01.09



Aquest matí ha estat un plaer conèixer i conversar amb unes companyes que ja estan treballant des de fa uns dies en el Forum de la Teologia de l'Állliberament i que per poc que poguem les entrevistarem.

La Mercè Budalles és nascuda a l´Emporda i fa 35 anys que viu i treballa a Brasil. La Mercè es una dona molt activa que exerceix la docència universitària a Goiânia. Abans la Mercè va treballar al Mato Grosso i com molt bé diu, amb aservació feminista, en Pere Casaldàliga va treballar amb
ella.

L'Arcelina Helena Publio Dias, una periodista brasilera que avui mateix ja s´ha incorporat a la XIPAVG. Ens explica que ella és una periodista de fons, d´extensos reportatges i que ara que ja no té l´obligació de treballar, gracies a una grata jubilació, pot posar totes les seves energies en allò que creu i que estima. En aquests moment esta realitzant tasques socials a les presons de Goiás, la petita ciutat on viu. I és clar! s'ha interessat molt pel programa de ràdio que estan fent les companyes de Radio Paca a la presó de dones de Quatre Camins.

L'Arcelina ha viscut aventures arreu del
món i entre els seus 5 llibres de reportatges, ara us citem: Sinais de Esperança, Perdáo Africa i Alem do Silêncio. Aquest 5 llibres són el resultat de 500 pels 5 continents per donar visibilitat a les persones excloses, als sense terra, sense sostre, sense drets... i en el cas d'Europa als auto exclosos a la recerca d´una altra realitat, d´un altre món.

Com podria practicar un periodisme que no fos amb Visió de Gènere? Com podria fer els meus reportatges sense mostrar la realitat de les dones? No pots treballar per um outro mundo é possível sense lluitar a favor de les dones. Sí, és clar que soc feminista!

I finalment hem de parlar de la Dulce Moreira, una sociòloga de Belem do Pará que treballa en una associació contra la violència de gènere, la violència contra les dones. Aquesta primavera ens visitarà a Barcelona i per tant la XIDPIC.CAT podrà organitzar una trobada amb ella.