divendres, 15 de gener del 2010

La XIDPIC.CAT al FSCat. Assemblea de Dones del FSCAT

Per Tona Gusi
15 de gener de 2010



A la reunió de l'Assemblea del FSCat d'aquest dimecres 13 hi van assistir companyes de la Comissió de la XIDPIC.CAT - FSM i FSCat i de Ca la Dona.

S'ha reservat un espai per a l'Assemblea de Dones, que se celebrarà sota el títol provisional alternatives feministes a la crisi del sistema capitalista patriarcal, i un espai per a l'activitat de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

EL tema central de l'Assemblea de Dones d'aquesta edició del FSCat serà sobre els treballs de cura. Entre les propostes per debatre hi ha aquestes reflexions:


.
.
. Les diverses crisi.el doble impacte sobre les dones. Relació capitalisme /patriarcat
. La crisi del temps i el treball de cura ( "de los cuidados") no reflectida als discursos ni a les alternatives. Què fer per a incorporar-la al discurs alternatiu sobre la crisis global?.
. L'Assemblea com a espai de trobada, oberta a tota la diversitat de dones, per a conèixer-nos i reconèixer-nos, per a construir moviment i alternatives feministes.

.
.

L'activitat de la XIDPIC.CAT consistirà en la coordinació del cobriment informatiu amb visió de gènere d'aquells seminaris que ens semblin més interessants per a visibilitzar els treballs de les dones. També participarà via skype amb col·lectius d'arreu del FSM- Expandit.
.

De la informació de les diverses comissions a l'Assemblea del FSCat del dimecres destaquem que:
.

- la primera actuació prevista serà una roda de premsa del dia 26. Abans hi haurà hagut una conferència de l'Emir Sader. També s'elaboraran comunicats de premsa i hi haurà retransmissió del FSCat per TV Internet.
- el FSCat recolza la manifestació del dia 27. Ja hi ha els cartells i s'estan fent els flyers
- el FSCat se celebrarà el darrer cap de setmana de gener a la UB. S'estan fent els cartells
- hi ha 94 propostes de Seminaris, distribuïts entre dissabte matí i tarda i diumenge matí. Que els Tallers es faran al migdia entre les 14h i les 16h.
- el programa de ma, per motius d'espai, no pot portar informació sobre el contingut dels Seminaris i que per tant aquesta informació es donara a l'entrada de la Universitat. També es pot penjar a les portes de les aules corresponents.
- probablement hi haurà dinar comunitari el diumenge
- i, finalment, l'acte de cloenda serà a la plaça Universitat.
.
,